Fitness schema’s voor vrouwen. Deze vraag krijg ik maar al te vaak: “Sander, schrijf jij ook fitness schema’s speciaal voor vrouwen?” Dit zette mij aan het denken. Bestaat er wel zoiets als fitness schema’s speciaal voor vrouwen (en dus ook voor mannen). Een schema wordt niet getypeerd op enkel geslacht, al doet men dat graag geloven. Een schema schrijf je onder andere aan de hand van een doelstelling, trainingservaring, je vorige schema’s, beschikbare tijd en voeding. Als een man en vrouw exact hetzelfde doel en trainingservaring hebben, dan kunnen ze best hetzelfde trainingsschema draaien. Het enige verschil zal (hopelijk) zitten het in gewicht/intensiteit. Een goede oefening is zowel goed voor een man als een vrouw. Echter, ik weet ook dat vrouwen over het algemeen graag de billen, benen en buik trainen. Maar het liefst de rest ook onderhouden. In de 20 weekse Beauty Mass serie ontwikkel je de basis voor een prachtig fysiek, met de nadruk op benen, billen en een strakke core. Om die strakke core te krijgen is een “gespierde” rug ook belangrijk. Een “grote” rug en “grote” heup zorgen optisch voor een extra smalle taille! Zoals je hebt kunnen lezen in het artikel: Rondere billen en strakke taille door één oefening!

Beauty Mass programma

Mocht je nog niet begonnen zijn aan de Beauty Mass trainingsserie, laat je zelf niet verleiden om direct bij part 2 te beginnen. Het tweede deel is namelijk een vervolg op deel 1. Veel oefeningen zijn hetzelfde, maar de intensiteit neemt toe. Daarnaast heb ik uiteraard ook wat oefening veranderd (trainen moet ook leuk blijven!). De split is voor het tweede deel hetzelfde als deel 1 en de 6e week van het schema is weer een actieve rust week. Voor degene die Beauty Mass deel 1 niet hebben gedaan, klik hier.

8 bilspier oefeningen

Omdat ik op deel 1 zo’n 100 mails kreeg met vragen over welke oefeningen voor de billen waren, hier een overzicht:

  • Squat met lage stangpositie
  • Olympic pause squat
  • Step ups
  • Barbell hip thrust
  • Deadlift
  • Stiff legged deadlift
  • Overhead walking lnges
  • Kettle bell swings

Download Beauty Mass part 2 (en 1) hier

Fitness schema voor vrouwen part 2

Fitness schema voor vrouwen deel 1

Techniek database

Mocht je oefeningen niet kennen kijk dan even in onze techniek database (klik hier) en mocht de oefening die je zoekt er niet bij staan, stuur dan even een mail of facebook bericht.

Meer Fitness schema’s voor vrouwen ontvangen? Like onze pagina of onze nieuwsbrief