Goed voor 9 muffins 

Benodigdheden
Muffin vormpjes
Blender

Ingrediënten
1 banaan
2 eieren
3 dadels
100 ml plant aardige melk
2 tl wijnsteen bakpoeder
125 gram havermout
75 gram blauwe bessen
1 tl kaneel
Snufje zout
20 ml kokosolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Mix de havermout, banaan, bakpoeder, eieren, dadels ( van te voren alvast in kleine stukjes snijden) en de melk in de blender tot een egale massa. (Mix het niet te lang)
  • Voeg de kaneel, een snufje zout en de kokosolie toe. Nog heel even de blender aan zetten, zodat alles goed gemengd is.
  • Voeg op het laatste de blauwe bessen toe.
  • Verdeel het beslag over de muffin vormpjes
  • Bak de muffins in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar
  • De muffin is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

 

Voor de krachtsporters onder ons: Besmeer de muffins met deze heerlijk eiwitrijke topping:
2 eetlepels magere kwark + 1 a 2 eetlepels vanille eiwitpoeder goed door elkaar roeren en klaar!