Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Keukenmachine met kneedhaak of een staafmixer

Ingrediënten voor pepernoten

175 gram havermeel
6 el amandelmelk
60 gram kokosolie
5 dadels, zonder pit, in stukjes
2 el dadelstroop
2 el speculaaskruiden
1 el kaneel
2 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zout

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng het geheel tot een stevig deeg
  • Verwarm de over voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat
  • Bak ze in circa 15 minuten mooi bruin
  • Laat de pepernoten afkoelen voor je ze opeet.

Let op

Maak de deegbolletjes iets kleiner dan je de pepernoten uiteindelijk wilt hebben. In de oven rijzen de pepernoten nog een beetje

Tip

Wil je minder koolhydraten, vervang dan een deel van het havermeel door amandelmeel.