Voor 3 tot 4 kommen soep
Benodigdheden:
Olijfolie
2 grote uien, grof gesnipperd
2 tenen knoflook, grof gehakt
1 kleine rode chilipeper, fijngehakt
1 bosje munt, grof gehakt
1 bosje peterselie of koriander, grof gehakt
1,2 liter groentebouillon (van 2 bouillonblokjes)
500 gram verse jonge spinazie, grof gehakt
Sap van 1-2 citroenen
Nootmuskaat
Magere Yoghurt
Peper
Grote pan
Staafmixer
Bereiding:
1) Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de uien, knoflook en chilipeper 10 minuten tot ze zacht en goudkleurig zijn.
2) Doe de kruiden en bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
3) Voeg de spinazie toe en kook deze 2 minuten tot het blad net slinkt.
4) Voeg de citroensap toe samen met een snufje nootmuskaat en peper.
5) Gebruik nu de staafmixer en pureer de soep tot een grove puree.
6) Schep de soep in (voorverwarmde) kommen en schenk er wat yoghurt over en strooi er nog wat peper overheen.
7) Eet smakelijk!
TIP: Gooi je overige soep niet weg, maar warm het de volgende dag weer op als een lekkere lunch.
Geef een reactie