Benodigdheden:

  • 4 bananen (ongeveer 400 gram)
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels walnootolie
  • 150 gram kokosmeel of amandelmeel
  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • 2 theelepels kaneel
  • 100 gram rozijnen en/of noten
  • 1 theelepel vanille extract of amandelextract
  • 1 eetlepel havermout
  • Cake bakvorm
  • Grote mengkom
  • Staafmixer

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Breek de banaan in stukjes en doe in de mengkom.

3. Voeg de eieren en de olie toe en pureer met een staafmixer tot het mooi romig is.

4. Voeg kokosmeel, lijnzaad, rozijnen, noten, kaneel, havermout en vanille extract toe en mix nogmaals met de staafmixer.

5. Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet deze goed in met olijfolie/walnootolie.

6. Doe het beslag in het bakblik en bak het brood af in 30 tot 35 minuten

7. Laten afkoelen en plakjes van ongeveer 1,5 cm van snijden. Plakjes zijn apart verpakt in een boterham zakje +/- 5 dagen goed te bewaren, bij langer bewaren in de diepvries doen.

Tip: Ook lekker met gedroogde abrikozen en cranberry’s.