Dipsausje voor bij de rauwkost hapjes

Benodigdheden:
1 rijpe avocado
2 tl limoen- of citroensap
1 rood pepertje
1 uitje
1 teentje knoflook fijngehakt
1 el tomatenketchup
2 el magere yoghurt

Bereiding:

1)      Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Doe het avocadovruchtvlees in een kom of mengbeker of in een keukenmachine. Bedruppel het vruchtvlees direct met limoen- of citroensap tegen het verkleuren.

2)      Halveer het pepertje en verwijder de pitjes en zaadlijsten. Snijd het pepertje in heel dunne ringen

3)      Pel de ui en hak hem klein. Voeg de knoflook,tomatenketchup en de yoghurt toe bij de avocado en de pepertjes en pureer de massa met de staafmixer.

TIP: extra lekker met verse fijngeknipte korianderblaadjes

Voedingswaarden per eetlepel:
22 kcal
1,2 gram eiwit
2 gram koolhydraten
1,3 gram vet

 

Sla dressing

Benodigdheden:
1)      3 el (wijn)azijn of citroensap
2)      2 el olijfolie, lijnzaadolie of hennepzaadolie
3)      Peterselie, bieslook en selderij fijngeknipt
4)      Peper
5)      1 tl mosterd

Bereiding: Super simpel!

1)      Klop alle ingrediënten tot een homogene massa

2)      En KLAAR

TIP: voeg een fijngehakte teentje knoflook toe en/of een fijn gehakte prei

Voedingswaarden per eetlepel:
27 kcal
0 gram eiwitten
0 gram koolhydraten
3 gram vet