Dipsausje voor bij de rauwkost hapjes
Benodigdheden:
1 rijpe avocado
2 tl limoen- of citroensap
1 rood pepertje
1 uitje
1 teentje knoflook fijngehakt
1 el tomatenketchup
2 el magere yoghurt
Bereiding:
1) Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Doe het avocadovruchtvlees in een kom of mengbeker of in een keukenmachine. Bedruppel het vruchtvlees direct met limoen- of citroensap tegen het verkleuren.
2) Halveer het pepertje en verwijder de pitjes en zaadlijsten. Snijd het pepertje in heel dunne ringen
3) Pel de ui en hak hem klein. Voeg de knoflook,tomatenketchup en de yoghurt toe bij de avocado en de pepertjes en pureer de massa met de staafmixer.
TIP: extra lekker met verse fijngeknipte korianderblaadjes
Voedingswaarden per eetlepel:
22 kcal
1,2 gram eiwit
2 gram koolhydraten
1,3 gram vet
Sla dressing
Benodigdheden:
1) 3 el (wijn)azijn of citroensap
2) 2 el olijfolie, lijnzaadolie of hennepzaadolie
3) Peterselie, bieslook en selderij fijngeknipt
4) Peper
5) 1 tl mosterd
Bereiding: Super simpel!
1) Klop alle ingrediënten tot een homogene massa
2) En KLAAR
TIP: voeg een fijngehakte teentje knoflook toe en/of een fijn gehakte prei
Voedingswaarden per eetlepel:
27 kcal
0 gram eiwitten
0 gram koolhydraten
3 gram vet
Geef een reactie