Jaja, hij bestaat! Een gezonde verjaardagstaart zonder toegevoegde suikers! En nog eenvoudig om te maken ook…

Voorbereiding

Doe 4-5 uur voordat je de taart gaat maken 5 bananen in de vriezer. Zorg ervoor dat de bananen al in stukjes zijn gesneden.  

Benodigdheden

  • Springvorm van 24 centimeter doorsnee
  • Blender/staafmixer
  • Grote kom/schaal

Ingrediënten voor de onderste laag

  • 250 gram dadels
  • 250 gram amandelen
  • 3 eetlepels cacao poeder
  • 50-60 gram kokosolie (kijken wanneer alles aan elkaar blijft kleven)

Ingrediënten voor de middelste laag

  • 150 gram cashewnoten
  • 100 gram walnoten
  • 150 gram dadels
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 2 vanillestokjes
  • 5 bevroren bananen
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel Kokosmelk
  • 3 eetlepels cacao nibs (dit zijn stukjes van de cacaoboon, en kant en klaar te kopen) of 80 gram hele pure chocolade > 85%

Ingrediënten voor de bovenste laag

  • 30 a 40 gram kokosolie
  • 3 eetlepels honing
  • 3 a 4 eetlepels cacaopoeder
  • 1 kopje koffie/espresso (afgekoeld)
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • (stukjes chocolade)

Bereiding

De onderste laag

  • Meng de amandelen fijn in de blender tot het een korrelig geheel wordt.
  • Doe de fijn gemalen noten in de grote kom
  • Blend nu de dadels klein en voeg deze toe bij de fijn gemalen noten
  • Maak de kokosolie een beetje zacht in de magnetron
  • Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en kneed dit tot een samenhangend en een beetje plakkerig geheel.
  • Verdeel dit over de bodem van de taartvorm en druk dit goed aan.

De middelste laag

  • Meng de cashewnoten en de walnoten in de blender tot het een soort poederig geheel wordt.
  • Voeg daarna de bevroren bananen 1 voor 1 en de kokosmelk toe meng dit in de blender tot het een geheel van ijs wordt. (Met de staafmixer werkt dit ook perfect)
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en blend/mix dit tot een glad geheel.
  • Vervolgens verdeel je het ‘ijs’ in de taartvorm en strijk je de bovenkant goed glad.
  • Zet de taart nu een nacht in de vriezer.

De bovenste laag

  • Om de topping te maken blend je alle ingrediënten tot er een glad geheel ontstaat.
  • Verdeel dit geheel als bovenste laag over de taart nadat deze een nacht in de vriezen heeft gestaan.
  • Strooi hier nog wat cacao nibs over en zet hem vervolgens nog minimaal 2 uur terug in de vriezer. Daarna is de taart klaar om te serveren! Eetsmakelijk!

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en ontvang extra tips. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

[mc4wp_form]