EIWITRIJKE TIRAMISU

EIWITRIJKE TIRAMISU

RECEPT VOOR 4 PERSONEN                                                    

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON

Koolhydraten: 50 gram

Eiwitten: 29 gram

Vetten: 31 gram

BENODIGDHEDEN EIWITRIJKE TIRAMISU                                                                

  • Zeef
  • Theedoek
  • 2 mengkommen
  • garde
  • Pannenlikker
  • Koffiezet apparaat
  • 4 grote glazen of kleine bakjes voor de tiramisu
  • Rasp

INGREDIËNTEN EIWITRIJKE TIRAMISU

  • 5oo gr Turkse Yoghurt
  • 280 gr Peijnenburg ontbijtkoek Zero sugar
  • 40 gr pecannoten
  • 4 kopjes espresso (mag decafé zijn)
  • 4 eetlepels honing
  • 8 ei-eiwitten
  • 15 gr pure chocolade minimaal 75%
  • 1 klein blaadje gelatine

BEREIDING EIWITRIJKE TIRAMISU

  • Maak de theedoek nat en wring hem goed uit. Plaats deze vervolgens in de zeef en de zeef weer in een bak. Stop de yoghurt in de theedoek. Laat dit voor een nacht staan zodat het vocht uit de yoghurt gaat.
  • Week de gelatine in een bakje met water.
  • Snijd ¾ van de ontbijtkoek in kleine stukjes samen met de pecannoten
  • zet 4 kopjes espresso
  • voeg 1 kopje espresso toe aan de ontbijtkoek met pecannoten en prak dit. Zet het vervolgens in de koelkast
  • los de gelatine op in 2 espresso en voeg dit vervolgens toe aan de
  • Klopt de ei-eiwitten op en voeg beetje bij beetje de honing toe tot het eiwit goed stijf is. Het eiwit is stevig genoeg als de pieken rechtop blijven staan.
  • Spatel vervolgens voorzichtig de eiwitten en de yoghurt door elkaar tot het een gladde massa is geworden.
  • Als het niet zoet genoeg voor je is voeg dan nog een beetje honing toe evt.
  • Snijd nu de overige ontbijtkoek in dunne plakken en besprenkel ze met de overige espresso.
  • Pak de glazen erbij en verdeel het pecannoten-mengsel over 4 glazen en stamp deze goed aan.
  • Vul nu de glazen voor de helft met koffie/eiwitmix en top deze af met de ontbijtkoek.
  • Vul vervolgens de glazen helemaal met het koffie/eiwit mengsel tot ze helemaal vol zijn. Laat dit vervolgens een uur in de koelkast staan.
  • Rasp vervolgens de chocolade over de tiramisu heen.

DEZE RECEPTEN WIL JE OOK NIET MISSEN

UPDATES VAN NIEUWE ARTIKELEN ONTVANGEN?

  • Readers Rating
  • Rated 5 stars
    5 / 5 (2 )
  • Your Rating


By |2017-05-30T11:11:02+00:00oktober 6th, 2016|Categories: Recepten|Tags: |

About the Author:

Luc Visser is een chef kok en mens physique atleet. Hij schrijft zijn eigen recepten en blijft bijschaven tot een nieuw top-recept geboren is. Speciaal voor bodybuilders en fitnessers zal hij wekelijks gezonde, lekkere en eiwitrijke recepten posten. Alles om jouw keuken -en gymprestaties te bevorderen! #eatsmart

Leave A Comment

18 − veertien =

Connect!