In mijn zoektocht naar werkbare trainingsschema’s kwam ik veel rommel en onzin tegen. Daarom dat het ook even geduurd heeft voor we hier op Diamond Training een nieuw schema presenteren.
Maar hier volgt weer een schema waar je vooraf je vingers bij aflikt en je spieren al vol pijn voelt stromen en je achteraf jezelf zult afvragen waarom je juist dit schema gestart bent omdat de pijn niet te houden is.

Er is maar 1 reden waarom je dit schema start en dat is omdat dit een schema werkt. Het is niet voor de beginners die onze artikelen volgen maar wel een mooi voorbeeld voor hen, waar het heen gaat als je een jaartje of 2 bezig bent. Voor de gevorderden onder ons klinkt dit schema als muziek in de oren.

We gaan diep de spieren stimuleren tot groei, door hard op de hypertrofie in te hameren.
Je zult zien dat de spiergroepen wederom 1x per week getraind worden maar dat is om dezelfde reden als bij het 6x6x6 schema. De aanval op de spiergroepen gaat voluit zijn en een beetje meer.Ze hebben dan dus ook genoeg rust nodig om te kunnen herstellen voor de volgende aanval die volgt.

Hieronder vind je het schema en ik neem aan dat ik de gevorderden niet hoef uit te leggen hoe de sets en reps werken. Alleen wil ik even erbij vermelden dat de 4 laatste herhalingen geforceerde negatieve herhalingen zijn. Dat wil zeggen, dat we de spotter in het spel gaan brengen. Het is aan hem om na de 8 correct uitgevoerde reps op 80% van de 1RM, nog 4 herhalingen te assisteren met het verzwaren als het “slachtoffer” deze negatieve bewegingen in 5 tellen gecontroleerd beweegt, zij het omhoog, omlaag, links of rechts. Als het allemaal samen komt dan kan dit schema zelfs 12 weken aangehouden worden door om de 4 weken enkele oefeningen uit te wisselen, maar de uitvoering 2×8+4 moet gehandhaafd blijven.
HRT training

Het schema focust zich vooral op spier hypertrofie. Wij zelf gaan dit schema, iets aangepast, in november  ook doen… want wij willen waar dit schema voor staat: MAXIMALE GROEI!!!!