Dinner: Magere Mexicaanse schotel!

Voldoende voor: 4 personen

Benodigdheden voor het vlees:
¾ pond magere rundergehakt
2 teentjes knoflook geperst
1 blik (450 gr) zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt
¼ theelepel cayennepeper
1 eetlepel chilipoeder
1/3 kopje water

Benodigdheden voor de salade:
2 harten van bindsla, gehakt
½ kopje geraspte, vetarme cheddar,
55 gr tortilla-maischips ( 32 chipjes)

Benodigdheden voor de dressing:
4 middelgrote tomaten, in dobbelsteentjes
2 eetlepels extra vergine olijfolie
2 eetlepels limoensap
½ theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper

Inhoudsmaten:
1 theelepel = 5 ml
1 eetlepel = 15 ml
Kopje = 240 ml

Bereiding:
Verhit de grote pan op middelhoog vuur. Leg het vlees erin en bak het al roerend tot het niet meer roze is. Voeg de knoflook en de bonen toe en laat nog 2 minuten sudderen. Voeg de chilipoeder, de cayennepeper en het water toe en roer tot alles goed is gebonden en het vocht en beetje, maar niet volledig, is geabsorbeerd. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom. Verdeel de sla over de borden, schep het vleesmengsel erop en bestrooi met de kaas. Lepel de dressing over elke salade en verkruimel er wat tortillachips over.

Voedingswaarden per portie:
440 kcal
32 gr eitwit
43 gr koolhydraten
19 gr vet
870 mg natrium
11 gr vezels