Goed voor 2 personen

Benodigdheden:

500 gram broccoli
1 ui
1 teen knoflook
2 eetlepels oregano
100 gram jongbelegen geitenkaas geraspt of in stukjes
2 rode paprika’s
2 stukken zalmfilet
groentebouillon
blender of staafmixer
lage ovenschaal
kookpan
bakpan

Bereiding:

1)      Verwarm de oven voor op 200 graden.

2)      Kook de broccoliroosjes en de binnenkant van de steel in 5-6 minuutjes gaar

3)      Spoel de broccoli met kout water af en laat goed uitlekken

4)      Snij de ui en de knoflook fijn en fruit deze zachtjes glazig.

5)      Doe de broccoli, ui, knoflook, oregano en 3 kwart van de geitenkaas in de blender of in een bak en blend alles tot een dikke puree.

6)      Voeg naar smaak nog wat peper toe.

7)      Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.

8)      Vul de paprika helften met de broccoli puree

9)      Snij elke zalm in 2 dunne plakken en leg op ieder gevulde paprika een plak

10)   Strooi de overige geitenkaas en nog wat peper over de zalm en zet ze in een lage ovenschaal

11)   Schenk de bouillon in de schaal totdat er een mooi klein laagje in de schaal ligt.

12)   Schuif de schaal de oven in en bak de paprika’s in 25-30 minuten gaat.

13)   Eet smakelijk!

TIP: Lekker met Quinoa. 

Wil je tips om af te vallen? Kijk dan op onze online voedingsbegeleiding pagina.