Ik ben absoluut geen hater, ik ben een liefhebber. Ik hou van sport en ben blij om te zien dat veel mensen sporten. Alhoewel, de piekdrukte in de sportschool… Bovendien vind ik heel knap wat je allemaal kunt, echt waar! Of je nu van 10 kilo bankdrukken naar 20 kilo bent gegaan, of van 50 naar 100 kilo, ik vind het allemaal even knap. Maar ik word er ook een beetje moe van. Natuurlijk, iedereen wil waardering voor wat hij of zij doet, maar om nu te hengelen naar een complimentje door te zeggen dat je 150 kilo kunt bankdrukken. Of nog erger, een filmpje maken dat je 300 kilo aan een leg press apparaat hebt gehangen… Wat zegt dat nu? Sterker nog, wat maakt iemand anders dit uit?

MEET JEZELF… MET JEZELF

Over het algemeen houden wij van topprestaties. Vandaar dat er Olympische Spelen zijn, WKs, EKs en ga zo maar door. Daarom zitten alle stadia ook vol en worden kijkcijfers gebroken. Echt waar, ik vind het geweldig en bijzonder prachtig om te zien waartoe het menselijk lichaam in staat is. Maar het heeft een reden dat die geweldenaren met hun legendarische prestaties op televisie komen en wij allemaal niet… Onze prestaties zijn wel leuk, maar noemenswaardig? Nee, niet noemenswaardig. Wij doen leuk mee, en daar blijft het bij. Maar waarom posten zoveel mensen dan deze ‘middelmatige’ prestaties en lopen sommigen naast hun schoenen in de sportschool? Dit zeg ik met alle respect hè, begrijp me goed. Ik ben enorm blij voor iemand wanneer ze hun eigen prestaties verbeteren, gemeten met de persoonlijke referentiewaarden. Het maakt me daarbij niet uit wat ze allemaal ‘gebruiken’, want je doet het allemaal voor jezelf. Op die hele kleine groep topsporters na. Want die mogen het ook doen voor ons, de kijkers thuis! Graag zelfs.

Ik zeg ook niet dat je niet trots mag zijn op je prestaties. Hell no! Je moet zelfs enorm trots zijn op jouw prestaties! Maar blijf normaal doen, blijf jezelf. Of je nu 100 kilo drukt of 50 kilo, of 10 of zelfs 150 kilo… zolang je niet bij de top 10 drukkers van de wereld hoort, hoeft niemand voor je aan de kant te gaan en ben niet beter dan iemand anders! Wie klapt er voor de nummer tien op het WK voetbal? Wie klapt er voor het Nederlands elftal nu ze zijn uitgeschakeld? Hun ouders en beste vrienden misschien. Maar verder toch niemand? Kom op…

CONCLUSIE

Dit is gewoon een hersenspinsel, aangezien ik graag nadenk over dingen en dit met je wil delen. Hoe denk jij hierover? Sla ik de plank mis? Ben ik misschien negatief? Of ‘stoor’ jij jezelf net als ik aan deze rariteiten en moet je er eigenlijk stiekem allemaal hard om lachen? Ik hoor het graag.

GYM BIBLE – SCHEMA’S DIE WERKEN

kerst sale bij Diamond Training
Ik wil de gym bible

MEER KENNIS EN TOOLS

HOME FOR POWERHOUSES, JOIN THE TEAM!