PLANK + BAND ROW BUIKSPIER OEFENING

De core spieren bestaan uit ontelbaar vele spiervezels, waar de rechte en schuine buikspieren natuurlijk bij horen. Een leuke plank variant om je stabiliteit te verbeteren is de plank + band row oefening.

PLANK + BAND ROW TECHNIEK INSTRUCTIES

De correcte techniek voor de plank + band row is:

 1. Ga op je buik liggen.
 2. Maak een plank van jezelf door op je tenen en onderarmen te gaan ‘staan’.
 3. Kantel je bekken naar achteren, waardoor je voor je gevoel een bolle rug krijgt. Op deze manier span je de buikspieren namelijk extra hard aan en hoeft je onderrug minder te doen. Het gaat erom dat je onderrug recht is, of je nu in een hoek staat met je benen is niet van belang.
 4. Lift 1 arm van de grond en zorg ervoor dat je heupen niet kantelen. Is dit wel het geval? Ze je voeten dan breder uit elkaar.
 5. Je pakt een resistance band (pro medium of pro strong) vast met één arm en zorgt dat er al spanning op de elastiek staat als je arm gestrekt is.
 6. Trek de band nu richting je middel, zonder dat je heup kantelt of roteert. That’s it!

BUIKSPIER CIRCUIT MET PLANK + BAND ROW

Een effectief buikspier circuit tijdens je training kan zijn:

 • 3 sets van 12 tot 15 herhalingen band abs
 • 3 sets van 30 sec zijwaartse plank per kant
 • 3 sets plank en band rows, 10-15 herhalingen per arm.

Meer hoeft een goede buikspier circuit echt niet te bevatten. Band abs en de zijwaartse plank zijn namelijk 2 toppers voor buikspier stabilisatie en krachtontwikkeling. Controleer hier trouwens of je niet te veel herhalingen maakt voor je buikspieren.

ABONNEER JE OP ONS YOUTUBE KANAAL VOOR MEER INSTRUCTIE VIDEO’S

Wij zetten al onze techniek video’s ook op ons youtube kanaal. Abonneer je daarom op ons kanaal als je meer onderbouwde techniek video’s, special sets en complete workouts wilt zien! Alles vanuit wetenschappelijk oogpunt, waardoor we breken met de huidige hypes en mythen op het internet. Of kom gewoon regelmatig terug op Diamond Training.

 

GYM BIBLE SMART PACK

Wil jij 33 professionele trainingsschema’s, 14 voedingsschema’s met de daarbij horende uitleg en tips? Inclusief de complete Variabel Cyclisch Cutten strategie om een droog en gespierd lichaam te krijgen, zonder spiermassa te verliezen? Vergeet dan niet om te profiteren van de smartpack aanbieding van Gym Bible 1 en 2. No nonsens en mythenvrij, voor de iedereen die zijn training en voeding serieus neemt.

 

MEER BUIKSPIER OEFENINGEN VIDEO’S

 • Readers Rating
 • Rated 5 stars
  5 / 5 (1 )
 • Your Rating