ZILVERVLIESRIJST SALADE

  • Kcal: 608
  • Koolhydraten: 77 gram
  • Eiwitten: 10 gram
  • Vetten: 22 gram

Ingrediënten zilvervliesrijst salade

  • 100 gr zilvervliesrijst
  • ¼ komkommer
  • 2 stronken bleekselderij
  • 1 tomaatje
  • ½ bos paksoi

Ingrediënten dressing & limoenyoghurt

  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • 2 limoenen
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout op smaak

Benodigdheden

  • steelpan
  • snijplank
  • garde
  • rasp
  • zeef
  • kom

Uitvoering

  • Zet een pan op met water en breng het aan de kook.
  • Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking. (dit is verschillend per merk)
  • Maak ondertussen de dressing als volgt:
  • Rasp de limoen in het kommetje en pers het sap uit.
  • Voeg de mosterd en het zout toe. Zorg dat het geheel goed doorgeroerd is.
  • Voeg nu roerend de olijfolie
  • Meng vervolgens de helft van de dressing met de yoghurt en bewaar de andere helft om de rijst salade later mee aan te maken.
  • Als de zilvervliesrijst gaar is laat hem dan afkoelen in de koeling.
  • Snijd nu al de groenten in dunne plakjes.
  • Als de rijst koud is voeg je de groenten en de overige dressing toe. Proef of de salade lekker op smaak is.
  • Om de salade mooi af te maken top hem mooi af met de limoenyoghurt.

HOUD AL JE VOEDING VERS!

isobags

MEER RECEPTEN