ZILVERVLIESRIJST SALADE
- Kcal: 608
- Koolhydraten: 77 gram
- Eiwitten: 10 gram
- Vetten: 22 gram
Ingrediënten zilvervliesrijst salade
- 100 gr zilvervliesrijst
- ¼ komkommer
- 2 stronken bleekselderij
- 1 tomaatje
- ½ bos paksoi
Ingrediënten dressing & limoenyoghurt
- 4 eetlepels volle yoghurt
- 2 limoenen
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- zout op smaak
Benodigdheden
- steelpan
- snijplank
- garde
- rasp
- zeef
- kom
Uitvoering
- Zet een pan op met water en breng het aan de kook.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking. (dit is verschillend per merk)
- Maak ondertussen de dressing als volgt:
- Rasp de limoen in het kommetje en pers het sap uit.
- Voeg de mosterd en het zout toe. Zorg dat het geheel goed doorgeroerd is.
- Voeg nu roerend de olijfolie
- Meng vervolgens de helft van de dressing met de yoghurt en bewaar de andere helft om de rijst salade later mee aan te maken.
- Als de zilvervliesrijst gaar is laat hem dan afkoelen in de koeling.
- Snijd nu al de groenten in dunne plakjes.
- Als de rijst koud is voeg je de groenten en de overige dressing toe. Proef of de salade lekker op smaak is.
- Om de salade mooi af te maken top hem mooi af met de limoenyoghurt.
Geef een reactie