RECEPT // ZILVERVLIESRIJST SALADE

RECEPT // ZILVERVLIESRIJST SALADE

ZILVERVLIESRIJST SALADE

  • Kcal: 608
  • Koolhydraten: 77 gram
  • Eiwitten: 10 gram
  • Vetten: 22 gram

Ingrediënten zilvervliesrijst salade

  • 100 gr zilvervliesrijst
  • ¼ komkommer
  • 2 stronken bleekselderij
  • 1 tomaatje
  • ½ bos paksoi

Ingrediënten dressing & limoenyoghurt

  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • 2 limoenen
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout op smaak

Benodigdheden

  • steelpan
  • snijplank
  • garde
  • rasp
  • zeef
  • kom

Uitvoering

  • Zet een pan op met water en breng het aan de kook.
  • Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking. (dit is verschillend per merk)
  • Maak ondertussen de dressing als volgt:
  • Rasp de limoen in het kommetje en pers het sap uit.
  • Voeg de mosterd en het zout toe. Zorg dat het geheel goed doorgeroerd is.
  • Voeg nu roerend de olijfolie
  • Meng vervolgens de helft van de dressing met de yoghurt en bewaar de andere helft om de rijst salade later mee aan te maken.
  • Als de zilvervliesrijst gaar is laat hem dan afkoelen in de koeling.
  • Snijd nu al de groenten in dunne plakjes.
  • Als de rijst koud is voeg je de groenten en de overige dressing toe. Proef of de salade lekker op smaak is.
  • Om de salade mooi af te maken top hem mooi af met de limoenyoghurt.

HOUD AL JE VOEDING VERS!

isobags
NAAR ONZE WEBSHOP

MEER RECEPTEN

Rated 5 stars5
Serves
Cuisine
Course
  • Your Rating



Een heerlijke zilvervliesrijst salade speciaal voor bodybuilders en fitnessers.

Nutrition


608
22

Ingredients


100 gr zilvervliesrijst
¼ komkommer
2 stronken bleekselderij
1 tomaatje
½ bos paksoi

Directions


Prep
Cook
Ready In
25 min

  1. Zet een pan op met water en breng het aan de kook.
  2. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking. (dit is verschillend per merk)
  3. Maak ondertussen de dressing als volgt:
  4. Rasp de limoen in het kommetje en pers het sap uit.
  5. Voeg de mosterd en het zout toe. Zorg dat het geheel goed doorgeroerd is.
  6. Voeg nu roerend de olijfolie
  7. Meng vervolgens de helft van de dressing met de yoghurt en bewaar de andere helft om de rijst salade later mee aan te maken.
  8. Als de zilvervliesrijst gaar is laat hem dan afkoelen in de koeling.
  9. Snijd nu al de groenten in dunne plakjes.
  10. Als de rijst koud is voeg je de groenten en de overige dressing toe. Proef of de salade lekker op smaak is.
  11. Om de salade mooi af te maken top hem mooi af met de limoenyoghurt.
By |2017-05-30T11:11:04+00:00juli 20th, 2016|Categories: Recepten|Tags: , |

About the Author:

Luc Visser is een chef kok en mens physique atleet. Hij schrijft zijn eigen recepten en blijft bijschaven tot een nieuw top-recept geboren is. Speciaal voor bodybuilders en fitnessers zal hij wekelijks gezonde, lekkere en eiwitrijke recepten posten. Alles om jouw keuken -en gymprestaties te bevorderen! #eatsmart

Leave A Comment

19 − zes =

Connect!