ABDOMINAL ROLL OUT BUIKSPIER OEFENING

De abdominal roll out is een geliefde buikspier oefening in de sportschool. Echter, de techniek van deze buikspier oefening kan bij velen worden verbeterd, door slechts de bewegingsbaan aan te passen. Uiteraard, techniek is betrekkelijk, maar als je doelstelling is om die buikspieren maximaal te laten branden dan is deze aanpassing voor de abominal roll out precies wat je zoekt.

ABDOMINAL ROLL OUT TECHNIEK INSTRUCTIES

De correcte techniek om je buikspieren maximaal aan te sturen, zonder dat je onderrug de primaire stabilisator van de wervelkolom is:

  1. Start met je polsen (en dus de halterstang of abdominal roll out wheel) recht onder je schouders of zelfs iets ervoor (van je lichaam af).
  2. Kantel je bekken door je buikspieren aan te spannen. Voor je gevoel maak je een bolle rug, aangedreven door de heupkanteling, maar in de praktijk zal je rug dan kaar recht zijn. Probeer dus een soort van plank te maken tussen je knieën en schouders.
  3. Rol de halterstang langzaam naar voren, zonder daarbij in je rug te gaan hangen (krijgen van een holle rug). Voel precies wat je buikspieren doen en wanneer andere spieren, zoals de rug of schouders meer en meer mee gaan doen.
  4. Op het moment dat je buikspieren worden bijgestaan door andere spieren kun je ervoor kiezen om terug te rollen naar de start positie (stang iets voor je schouders, om rust component volledig weg te nemen) of door te rollen en er meer een ‘totale lichaamsstabilisatie oefening’ van te maken.
  5. Echter, je rolt dus nooit terug tot de positie waarbij je rechtop gaat zitten, want dit is het makkelijkste gedeelte en heb je zelfs complete rust. Leuk voor de herhalingen, maar minder voor je buikspieren!

Voor meer buikspier oefeningen check je onze buikspier database.

BUIKSPIER CIRCUIT MET ABDOMINAL ROLL OUT

Een effectief buikspier circuit tijdens je training kan zijn:

Meer hoeft een goede buikspier circuit echt niet te bevatten. Band abs en side hangs zijn namelijk 2 toppers voor buikspier stabilisatie en krachtontwikkeling.

ABONNEER JE OP ONS YOUTUBE KANAAL VOOR MEER INSTRUCTIE VIDEO’S

Wij gaan vanaf nu heel veel techniek video’s op ons youtube kanaal en onze website zetten. Abonneer je daarom op youtube of facebook als je meer onderbouwde techniek video’s, special sets en complete workouts wilt zien! Alles vanuit wetenschappelijk oogpunt, waardoor we breken met de huidige hypes en mythen op het internet.

 

GRATIS 10 WEKEN TRAININGSSCHEMA ONTVANGEN EN EXTRA TIPS?

 

 

GYM BIBLE SMART PACK

Wil jij 33 professionele trainingsschema’s, 14 voedingsschema’s met de daarbij horende uitleg en tips? Inclusief de complete Variabel Cyclisch Cutten strategie om een droog en gespierd lichaam te krijgen, zonder spiermassa te verliezen? Vergeet dan niet om te profiteren van de smartpack aanbieding van Gym Bible 1 en 2. No nonsens en mythenvrij, voor de iedereen die zijn training en voeding serieus neemt.

 

  • Readers Rating
  • Rated 5 stars
    5 / 5 (13 )
  • Your Rating