Goed voor ongeveer 15 tot 20 wortel cupcakes.
Benodigdheden
Cupcake vormpjes
Grote schaal
Mixer
Ingrediënten
300 gram amandelmeel
500 gram heel fijn geraspte wortels
3 eieren
Halve theelepel koekkruiden
Halve theelepel kaneel
40 gram walnoten in stukjes gebroken
150 gram honing of agave siroop
60 ml kokosolie
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rasp de wortels zo fijn als je kunt
- Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een grote schaal en even goed doorroeren
- Mix het geheel nog even luchtig door met een mixer en giet het beslag in de cupcake vormpjes
- Bak in 25-30 minuten goudbruin in de oven
- Voor een eventuele topping op de cupcakes, pak je 150-200 gram kwark en 1 scoop vanille whey proteine. Roer de proteine goed door de kwark en bestrijk een lekkere dikke laag over de cupcakes.
Let op: De cupcakes kunnen ZONDER topping gemakkelijk in een luchtdichte doos een aantal dagen bewaard blijven. Voeg de topping pas toe wanneer je van jouw wortel cupcake gaat genieten!
Wil je nog meer leuke recepten?
Volg Diamond Training voor de nieuwste artikels en schema’s
[efb_likebox fanpage_url=”DiamondTraining” fb_appid=”” box_width=”300″ box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]
Geef een reactie