HOW TO #8 // INVLOED STANG POSITIE BIJ SQUATS

--, how to video's-HOW TO #8 // INVLOED STANG POSITIE BIJ SQUATS

VERSCHIL FRONT SQUAT, HIGH BAR SQUAT EN LOW BAR SQUAT

Het verschil tussen de high bar squat en low bar squat heb je al kunnen lezen in het artikel squatten voor ronde billen. Om de activatie van de verschillende beenspieren, voor het gemak hamstrings, quadriceps en billen, nog duidelijker te maken hebben we bovenstaande video gemaakt. Begrijp goed dat tijdens iedere vorm van de squat alle bovengenoemde spieren, evenals nog veel meer spieren in het lichaam (bijvoorbeeld core, rug, schouders, kuiten) meedoen. Het enige wat we je duidelijk willen maken is dat er verschillen zijn tussen de ‘hoeveelheid’ aanspanning in de verschillende squat vormen.

Wil je meer nadruk leggen op de billen en hamstrings dan leg je de stang zo laag mogelijk op je schouders (low bar squat) en wil je meer nadruk leggen op de quadriceps dan leg je de stang op je voorste schouder koppen (front squat). Voor nog meer activatie van de quadriceps zou je zelfs sissy squats kunnen doen.

Antwoorden zijn niet zo vaak zwart of wit, maar gewoon grijs. Bepaal jouw doel en kies de oefeningen die daarbij horen. En oordeel niet zo snel over de keuze van een ander.

Kijk tip: Leer in 22 minuten echt alles over de squat met onze squat webinar

SQUAT MUST READS

Verbeter je box squat om zwaarder te squatten

7 eigenschappen voor een effectieve squat

De 9 geheimen voor bigger squats!

ABONNEER JE OP ONS YOUTUBE KANAAL VOOR MEER INSTRUCTIE VIDEO’S

GYM BIBLE SMART PACK

Wil jij 33 professionele trainingsschema’s, 14 voedingsschema’s met de daarbij horende uitleg en tips? Inclusief de complete Variabel Cyclisch Cutten strategie om een droog en gespierd lichaam te krijgen, zonder spiermassa te verliezen? Vergeet dan niet om te profiteren van de smartpack aanbieding van Gym Bible 1 en 2. No nonsens en mythenvrij, voor de iedereen die zijn training en voeding serieus neemt.

MEER HOW TO VIDEO’S?

  • Readers Rating
  • Rated 5 stars
    5 / 5 (4 )
  • Your Rating


By |2020-02-05T13:09:45+00:00juni 25th, 2016|Categories: been training, how to video's|Tags: , , , |

About the Author:

Sander
Sander Kers is de oprichter en CEO van Diamond Training. Hij heeft zijn Master in Human Movement Sciences gehaald aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en is o.a. in het bezit van het exclusieve Certified Strength & Conditioning Specialist (CSCS) diploma. Al bijna 10 jaar staat hij bijna dagelijks onder de stang en zijn levensmotto is om elke dag met meer kennis naar bed te gaan dan waarmee hij is opgestaan. Een kennisbron en vakspecialist tot op het bot!

Leave A Comment

10 + tien =